Stichting Toverlantaarn Museum Heiloo - Bezoekadres en route


Contact

Wie en wat

Martin Vliegenthart, enthousiaste verzamelaar van toverlantaarns en alles wat daarmee te maken heeft, zocht al een tijdje naar een geschikte plek om zijn verzameling te kunnen laten zien en kennis te delen. Hij vond een mooie ruimte in een prachtig oud pand van de voormalige Willibrordus Stichting in Heiloo. Er is hard gewerkt om de ruimtes in orde te maken en de collectie te verhuizen.

Per juni 2019 is de collectie ondergebracht in de Stichting Toverlantaarn Museum Heiloo.

Let op

In verband met aanwezigheid van andere gebruikers in het gebouw word je verzocht

aan te bellen bij de deur op de foto.

Wij komen je dan ophalen.

klik op de kaart om Google Maps te openen

Routebeschrijving

Stichting Toverlantaarn Museum Heiloo is gevestigd op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord. Dat terrein heet sinds maart 2015 "Landgoed Willibrordus". Op de bewegwijzering staat nog GGZ NHN. Parkeren op het parkeerterrein. Elders op het terrein is het niet toegestaan, tenzij er aanwijzingen zijn door begeleiders.

De Kennemerstraatweg is de doorgaande weg vanuit Alkmaar, over de zuidelijke rondweg, door Heiloo richting Limmen.
Vanuit Castricum/Limmen heet die weg de N203 Rijksweg.

Fiets
Volg op de Kennemerstraatweg de borden GGZ en ga onder de poort van het hoofdgebouw door. Het museum bevind zich achter de 2e deur aan je linker hand. Voor de deur de mogelijkheid om fietsen te stallen. Even aan bellen en we komen de deur open doen.Trein
De looptijd van het station van Heiloo naar de Cultuurkoepel is circa 10 minuten. Volg de route richting Limmen over de Stationsweg, op kruispunt naar rechts, borden GGZ volgen en dan onder de poort van het hoofdgebouw door. Het museum bevind zich achter de 2e deur aan je linkerhand. Even aan bellen en we komen de deur openen doen.


Auto

  • Vanuit Den Helder   volg de N9, dat wordt de westelijke en zuidelijke rondweg van Alkmaar. Bij stoplicht rechts richting Heiloo nemen. Dit is de Kennemerstraatweg, deze alsmaar volgen tot aanduiding  GGZ NHN en dan naar links, onder de poort van het hoofdgebouw door en dan langs de koepel naar het parkeerterrein.
  • Vanuit Alkmaar de Kennemerstraatweg volgen, Zie verder onder "vanuit Den Helder"
  • Vanuit Amsterdamvolg de A9. Dan zijn er twee mogelijkheden:
    • op A9 doorrijden tot Alkmaar, op rotonde Kooimeerplein (bij stadion AZ) driekwart de afslag naar Bergen/Den Helder nemen en dan bij het eerste stoplicht naar links de afslag Heiloo nemen. Dat is de Kennemerstraatweg, zie verder onder ‘Vanuit Den Helder’.
    • op de N203 de richting Castricum volgen (dus niet de A9 op). De N203 volgen langs Castricum en door Limmen, dan bij aanduiding GGZ NHN naar rechts en onder de poort van het hoofdgebouw door. Zie verder onder ‘Vanuit Den Helder’.
  • Vanuit Haarlemvolg de A9, dan bij Uitgeest een van de mogelijkheden volgen zoals aangegeven onder ‘Vanuit Amsterdam’.
  • Vanuit Hoorn/Beemster etc op de rondweg van Alkmaar richting Amsterdam/Haarlem volgen. Neem de afslag richting Den Helder/Bergen. Op het Kooimeerplein richting Den Helder/Bergen aanhouden en bij het eerste stoplicht links richting Heiloo: dat is de Kennemerstraatweg. Zie verder onder ‘Vanuit Den Helder’.