Arts Universalis
Marius Veltman - kunstenaar en internationaal topdesigner - geeft een exclusieve video mapping lichtshow. Marius is een van de grondleggers van deze techniek en een pionier op het gebied van grensverleggende digitale visualisaties. Video mapping is een techniek waarbij digitale, tweedimensionale beelden over fysieke, driedimensionale objecten worden geprojecteerd. Dit geeft een betoverend, bijna magisch effect. Het werk van deze kunstenaar is eenmalig te bewonderen in de Cultuurkoepel.

Toverlantaarnmuseum
De toverlantaarn is een uitvinding uit de 17e eeuw van de Nederlander Christiaan Huygens. Het is de voorloper van de film, diaprojector, televisie, computer, beamer en daarmee dus ook van alle moderne media die we vandaag de dag gebruiken.

Vanavond een authentieke toverlantaarn voorstelling van Uncle Charles en zijn magische Toverlantaarn. Hij gaat u mee terug nemen naar 1889 (!) met de vertoning van: 
Drama : De Avondklok 
Avontuur: Het Spookschip 
Romantiek: Doornroosje in een zeer speciale Silhouet uitvoering.
Er zullen vele kleurenwisselaars, komische lantaarn platen en nog veel meer worden vertoond. Komt dit zien, komt dit zien en laat u betoveren!

Datum:
Zaterdag 18 februari 2017
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Toegang:
Kosten: € 10,- voor Vrienden van de Cultuurkoepel, € 15,- voor overige belangstellenden (wordt u op deze avond Vriend van de Cultuurkoepel dan is het eerste jaar lidmaatschap – ter waarde van €14,64 – inbegrepen in de entreeprijs).
Tickets: 

http://www.cultuurkoepelheiloo.nl/posts/cultuurkoepel-ziet-het-licht


De Stichting Vrienden van de Cultuurkoepel heeft onder meer ten doel financiële middelen te verwerven om de Cultuurkoepel in stand te kunnen houden.Expositie op uitnodiging in Huygens museum Hofwijck, buitenhuis van Christiaan Huygens

In Voorburg was van 12 december 2016 tot 15 januari 2017 in het prachtige museum Huygens Hofwijck een deel van de collectie te bezichtigen. In samenwerking met Gwen Sebus had Toverlantaarnmuseum Heiloo er een collectie lantaarns en platen in winter- en sprookjessferen ten toon gesteld
Extra bijzonder is dat het Hofwijck het buitenhuis was van Constatijn en Christiaan Huygens, de uitvinder van de Toverlantaan. 
www.huygenshofwijck.nl

Van de expositie is door Jacques van Herten een prachtig film gemaakt die tevens vertoond is op TV Midvliet en de gehele dag vertoond werd op Huygens Hofwijck


Willibrordus Draait Door festival 17 tm 19 september 2015

Het museum wordt gevestigd in de gebouwen van de voormalige Willibrordus Stichting in Heiloo. Om deze gebouwen weer te kunnen benutten worden er nu kleine bedrijfjes gevestigd maar ook een 3tal musea.
Ondanks dat we nog niet open zijn, werd er wel gevraagd of we ook iets aan het festival konden bijdragen. Een goede vriendin van me, Monique Wezenbeek uit Deventer, wilde meewerken en heeft op donderdag en vrijdag meerdere lantaarnshows gegeven en op zaterdag de kindermiddag georganiseerd, Ondertussen begeleidde Martin en Marianne de bezoekers langs de vitrines die nu tijdelijk in een wel te bezoeken ruimte waren gezet. Veel mooie verhalen, veel enthousiast mensen.

Een heel klein deel van de collectie

Een heel klein deel van de collectie

Willibrordus Draait Door kindermiddag

De speciale kindermiddag was een groot succes. De kinderen mochten zelf een tekening maken op een langwerpige stuk folie. Daarna werd er een korte toverlantaarnvoorstelling gegeven waarbij een klein beetje verteld werd wat een toverlantaarn is. En waren een paar leuke verhaaltjes en de sprookjesquiz en daarna werden de tekeningen van de kinderen aan het grote publiek getoond. Vol trots vertelden ze wat ze hadden getekend en gingen met hun eigen plaatje op de foto."

Het was zo succesvol dat hier zeker een vervolg op haar komen


Geen woorden nodig.Verbaasd en trots dat haar tekening opeens op het doek te zien is